Kanocentrum Wirdumerklap Groningen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beginnersweekeinde

 

Ameland

 

Duitse Wad

 

Duitse Wad
 
Mecklenburg
 
Mecklenburg
 
 

 

 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
Home Zeekano School Activiteitenprogramma Kanovakantie Portugal Groepsaccomodatie Verkoop Kano's Fotoalbum

Activiteitenprogramma 2018

PRINTVERSIE Activiteitenprogramma 2018

April en Mei

Kanovakanties Portugal
Een waar kanoparadijs waar cultuur en avontuur samengaan!

Kanocentrum "Wirdumerklap" organiseert een aantal malen per jaar kanovakanties in het prachtige Portugal. Een waar kano paradijs waar cultuur en avontuur samengaan. De vakanties zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De ervaringen de wensen van de groep bepalen het programma. Een uitermate geschikte vakantie om kennis te maken met een prachtig gebied in de Algarve. Tevens kunt u onder leiding van een ervaren hoofd-instructeur uw kano technieken verbeteren.

Zondag 15 april t/m maandag 23 april        deelname € 650,--
Zondag 29 april t/m maandag 7 mei          deelname € 650,--
Zondag 13 april t/m maandag 21 mei        deelname € 650,--

Zondag 10 juni

Openingstocht Schiermonnikoog
Vroege vogel tocht Een mooie lange dag het wad rondom Schiermonnikoog en Engelsmanplaat. Start Wirdum 7.00 uur en Lauwersoog 8.00 uur. Terug Lauwersoog ca. 17.30 uur.
Deelname € 25,--

Donderdag 14 t/m zondag 17 juni

Kleintje Duitse Wad
4 daagse kampeertocht naar Baltrum, Langeoog en Spiekeroog voor mensen met goede conditie die houden van uitdaging en avontuur. Ervaring op doen in het prachtig Duitse waddengebied. Theorie en tochtbespreking met een kopje koffie donderdagmorgen 9.00 uur. Max. deelname 10 personen. Start vanaf Wirdum ca. 10.30 uur en Dornumersiel 13.00 uur. Tocht gaat door met redelijke weersomstandigheden.

Deelname € 150,- inclusiefpersonen-, bagage-, kajakvervoerenparkeerkosten.
Met eigenvervoer € 125,--

Zondag 24 juni t/m zondag 1 juli

Kampeertocht Mecklenburg (8 daagse trektocht)
De eerste avond zorgt Klaas voor een speciale maaltijd met een Portugees accent en wijn.

Ook dit jaar weer een verzorgde afscheids maaltijd in Kratzenburg. Wij hopen dat de weersomstandigheden tijdens deze tochten weer net zo mooi zal zijn als in afgelopen jaren. Het voorjaar genieten in de schone lucht van Mecklenburg. Dit grote natuurgebied ligt ca. 100 km ten oosten van Berlijn en op ca. 600 km vanaf Wirdum. Hier ligt een paradijs voor de natuurminnende kanovaarder. Een enorm groot gebied zonder industrie met veel schone meren, verbonden door eeuwen oude beekjes met harde zandbodem. In dit altijd schoon stromend water is een rijke vegetatie. Een uniek gebied voor de vogel liefhebber, waar men nog de kraanvogel en visarend kan bewonderen. Een natuurtocht voor echte kanokampeerders die niet opzien tegen af en toe een stukje overdragen. Wij overnachten op kleine campings direct aan het water, waar je altijd broodjes kunt bestellen en een koud biertje drinken. Meestal is er ook gelegenheid om uit eten te gaan, gecombineerd met een leuke wandeling. En 's avonds met het kaartmateriaal de volgende dag bespreken. Na inschrijvingontvangt u verdure informatie. Deze keer ook tijd voor oefeningen en techniektraining als men dat wenst. Vertrek Wirdum 7.00 uur (in overleg om files zo veel mogelijk te mijden)

Deelname € 250,- inclusief personen-, bagage- en kajak vervoer. Inclusief aanvangs- en afscheidsmaaltijd.
Met eigen vervoer € 195,-

Vrijdag 13 t/m zondag 15 juli

Cursusweekend zeekajakken voor beginners
Een team ervaren zee instructeurs staat weer klaar voor deskundige instructie.

Voor ieder die nu of in de toekomst op groot water of op zee wil gaan varen. Vrijdagavond 19.00 uur tot zondagavond ca 20.00 uur. Na dit weekend kunt u mee met tochten voor beginners op zee. Vrijdag- en zaterdagavond theorielessen, waarbij aandacht wordt bested aan; uitrusting, veiligheid, kaart, kompas, stromingen, getijden, tochtplanning enz. Bovendien volop gelegenheid om zelf vragen te stellen. Zaterdag cursusdag vaartechniek en en reddingstechnieken op het schildmeer op ca. 10 km afstand van Wirdum. De middag sluiten wij af met een mooie kajaktocht via Appingedam terug naar Wirdum. S,avonds is er de gezamenlijke warme maaltijd aansluitend theorie les en tochtbespreking voor de zondag. Dit wordt waarschijnlijk een mooie zeetocht naar Schiermonnikoog en vroeg in de avond een zomeravond terugtocht naar Lauwersoog Een prachtige wad ervaring en kennismaking met dit mooie eiland. Extra aandacht hierbij voor groepsdisciplines, golven, stromingen, betonning, droogvallen enz. Een intensief weekend waarin u veel zult beleven en leren maar gezelligheid toch voorop staat.

Deelname € 155,- exclusief kampeerkosten en kajakhuur
Inclusief 1 warmemaaltijd en koffie/thee tijdens de theorielessen
Slapen in het groepsgebouw mogelijk €7,50 p.p.p.n. inclusief laken/douches).

Maandag 23 t/m Zondag 29 juli

Grote Trektocht Duitse Waddeneilanden
Een 7 daagse kampeer trektocht onder begeleiding van ervaren instructeurs

Een avontuurlijke tocht voor gevorderden met een goede conditie en uitrusting. Verkenning in een nieuw gebied en de schoonheid ervaren van Borkum, Juist, Nordeney, Baltrum, Langeoog en Spiekeroog. Een geheel ander gebied als het Nederlandse Wad. Vooral de eilanden Baltrum en Juist moet je gezien hebben. Vertrek vanuit Delfzijl of Eemshaven en waar wij overnachten moeten wij dan van dag tot dag plannen. Na 7 dagen worden wij weer opgehaald met de auto en trailer ca. 180 km vanaf Wirdum in Noord Duitsland. Start Wirdum maandagmorgen 7.00 uur. Eemshaven 8.30 uur

Deelname € 275,- inclusief personen-, bagage- en kajak vervoer.
Maximaal 8 personen
Zondag overnachten in Wirdum is mogelijk.

Woensdag 8 augustus

Midweektocht Schiermonnikoog
Vroege vogel tocht Een mooie lange dag op het wad rondom Schiermonnikoog en Engelsmanplaat. Picknick Jachthaven Schier. Start Wirdum 7.00 uur en Lauwersoog 8.00 uur. Terug Lauwersoog ca. 17.30 uur. HW Lauwersoog 8.00 uur
Deelname € 25,--

Zaterdag 11 en zondag 12 augustus

Extra tocht: weekend Ameland
Kamperen met uitzicht op het wad (en Happy Hour) Genieten van een mooi eiland, zeekajakken, wandelen, kamperen, lekker eten en het wad rondom Ameland verkennen. En zaterdag namiddag bij aankomst op Nes gaan wij zorgen voor ons bekende Happy Hour. Twee dagen avontuur en plezier en Hofman's vertellingen Vertrek Wirdum 7.30 uur. Holwerd 9.00 aanwezig zijn.

Deelname € 50,- inclusiefpersonen-, bagage-, kajakvervoer en parkeerkosten.
Met eigenvervoer € 40,-

Woensdag 15 augustus

Dollardtocht Termuntenzijl-Nw Statenzijl
Vertrek uit mooi vissersdorp naar een historisch rijk gebied. Vertel er graag wat over. Kennismaken met snelle stromingen en duitse betonning. Lunchpicknick in Nw. Statenzijl. En na afloop lekker visje eten. LW Termunten 7.40 uur en HW kentering in Nw Statenzijl 13.36 uur. Vertrek uit Wirdum 7.00 uur en Termuntenzijl 8.00 uur. Deelname € 25,--

Donderdag 23 t/m Zondag 26 augustus

Kleintje Duitse Wad
4 daagse kampeertocht naar Baltrum, Langeoog en Spiekeroog voor mensen met goede conditie die houden van uitdaging en avontuur. Ervaring op doen in het prachtig Duitse waddengebied. Tochtbespreking voor de start aan de waterkant en elke namiddag voor de volgende dag. Max. deelname 10 personen. Start vanaf Wirdum ca. 8.30 uur en Dornumersiel 11.00 uur. Tocht gaat door met redelijke weersomstandigheden. Deelname € 150,- inclusiefpersonen-, bagage-, kajakvervoer en parkeerkosten.
Met eigenvervoer € 125,--

1 en 2 september

Weekendje Ameland
Kamperen met uitzicht op het wad (en Happy Hour) Genieten van een mooi eiland, zeekajakken, wandelen, kamperen, lekker eten en het wad rondom Ameland verkennen. En zaterdag namiddag bij aankomst op Nes gaan wij zorgen voor ons bekende Happy Hour. Twee dagen avontuur en plezier en Hofman's vertellingen Vertrek Wirdum 7.30 uur. Holwerd 9.00 aanwezig zijn.

Deelname € 50,- inclusiefpersonen-, bagage-, kajakvervoer en parkeerkosten.
Met eigenvervoer € 40,-

Zondag 9 september t/m zaterdag 15 september

Kampeertrektocht op de Weser (Duitsland)
Nu kan je echt je kano gebruiken om een prachtige vakantie kampeertocht te maken. De eerste dag ga ik een maaltijd verzorgen met een Portugees accent en wijn.

Wij starten waar de Weser begint bij Hann.Münden (HannoverschMünden) en varen dan ca. 200 km door het Weser berglandschaft. Komen dan langs prachtige stadjes en bergdorpjes zoals; Bad Karlshafen, Holzminden, Hameln, Rintelnen Minden. Overal leuke aanlegplaatsen en direct aan het water mooie campings. Ook overnachten wij bij diverse kanoverenigingen. Ja echt vakantie want wij hebben circa. 4 km.per uur stroom mee. Er zal een begeleidings auto meerijden voor nood en om chauffeurs terug te brengen. Start Wirdum zondag 8.00 uur.

Deelname € 275,- inclusief personen-, bagage- en kajak vervoer.
Met eigenvervoer € 225,-. Alleen kajak vervoer € 20,- (beperkt aantal)

In 2019

KANO KAMPEERTOCHT ZWEDEN
Schoonheid en natuur beleven langs de Zweedse Scherenkust van Bohuslaan. De Zweedse westkust ten noorden van Gotenburg. Een trektocht langs zeer veel granieteilandjes, waar je overall nog wild mag kamperen.
Na het success van dit jaar gaan wij (Chris en Klaas) de tocht weer organiseren ca. 15 juni 2019. Geschikt voor de beginnende en gevorderde zeekajaker.
Belangstellenden kunnen een optie opgeven voor deze tocht en zullen als eerste de volledige info eind 2018 ontvangen en mogen dan definitief beslissen voor deelname.
 
 
 

OptieNa opgave via de mail: klaas.hofman@ziggo.nl ontvang je deelname bevestiging
Voor alle tochten geld beperkte deelname
Tochten gaan door bij goede weersomstandigheden


Kanovakanties Portugal

Najaar: Zondag 7 oktober t/m maandag 15 oktober   € 650,-
  Zondag 21 oktober t/m maandag 29 oktober   € 650,-
Zie voor uitgebreide informatie onze Portugal site .
PRINTVERSIE Activiteitenprogramma 2018 


 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
Zweden
 
Zweden
 
Zweden
 
Zweden
 
 
 
Kanovakantie Portugal 2018

Activiteiten Programma 2018

Beginnersweekend Zeekajakvaren 2018


Het weer in Wirdum

Groepsruimte

Groepsaccomodatie 13 pers.

:: Groepsaccomodatie