Kanocentrum Wirdumerklap Groningen

Home Zeekano School Activiteitenprogramma Kanovakantie Portugal Groepsaccomodaties Verkoop Kano's Fotoalbum


    Kanovakantie Portugal
    Kanovakantie 2014 in Portugal:
    een video clip van Martijn Smit

Portugal

Portugal 2014

TegelsPortugal2014

Kanovakantie Portugal

Een waar kanoparadijs waar cultuur en avontuur samengaan!

Kanovakantie Portugal    Kanovakantie Portugal     Kanovakantie Portugal

Kanocentrum "Wirdumerklap" organiseert een aantal malen per jaar kanovakanties in het prachtige Portugal. Een waar kanoparadijs waar cultuur en avontuur samengaan. De vakanties zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De ervaring en de wensen van de groep bepalen het programma. Een uitermate geschikte vakantie om kennis te maken met een prachtig gebied in de Algarve. Tevens kunt u onder leiding van een ervaren hoofd-instructeur uw kanotechnieken verbeteren.

Meer techniek spaart kracht en geeft u meer kanoplezier.

Kanoën in Portugal. De gemiddelde temperatuur is er 24 graden terwijl het water gemiddeld zo'n 21 graden is. Wij huren een groot vakantiehuis als uitvalsbasis. Het huis ligt vlakbij het strand in het vissersdorp Manta-Rota. Het dorpje ligt aan de weg Faro/Villa Real, op 60 km van het vliegveld.

Afhankelijk van de samenstelling van de groep gaan wij een- of meerdaagse tochten maken waarbij we varen langs het strand op de oceaan of in de lagunes aan de binnenkant van de eilanden. In de lagunes hebben wij wel stroming maar geen golven of branding. Alleen de ingangen naar de oceaan kunnen erg spannend zijn maar deze kunnen vermeden worden. Het lagune-gebied strekt zich uit van Manta-Rota tot voorbij Faro en wordt de Rio Formosa genoemd. Het is sinds 1978 een erkend Europees natuurgebied als rust- en broedplaats voor veel soorten vogels. U treft er o.a. ooievaars en flamingo's.

Vaarroute Portugal

Je waant je in een aquarium want al varende over het heldere water kijk je tot op de bodem.

Je ziet vele vissen onder je kano door zwemmen en zelfs voor je kano uit het water springen. Geweldig! Zo kun je naar een van de kleine vissersdorpjes met leuke restaurantjes varen of gaan picknicken en bivakkeren op een eenzaam eilandje. Op de grensrivier tussen Spanje en Portugal, de Rio Guadiana, kan men tot Mertola op ca. 70 km landinwaarts varen. Tot zover is het effect van de getijden beweging. De rivier ziet er net zo uit als 100 jaar geleden en de schoonste van Europa met bijna geen scheepvaart. Op de oevers liggen schildpadjes te zonnen en het is een geliefd paradijs voor vogelliefhebbers. Hier ziet en hoort u nog de Wielewaal. De stroomrichting wordt bepaald door de invloed van het tij. Een onvergetelijk avontuur voor liefhebbers van zon, natuur en (zee-)kanovaren.

We varen in 1 persoons zeekajaks (North-Shore) voorzien van luiken en schotten, zodat uw uitrusting mee kan en droog blijft. Goed materiaal vinden wij erg belangrijk, evenals veiligheid en plezier. Wanneer we een dag niet willen varen hebben we vele andere mogelijkheden. Zoals: een stad of musea bezoeken. Ook hebben wij twee prachtige wandeltochten uitgezet. Zelfs een dagje Servilla bezoeken behoort tot de mogelijkheden. Wil uw partner mee of wilt u langer blijven, dan helpen wij u gaarne bij het zoeken naar accomodatie of het maken van verdere vakantieplannen.

Uw vliegticket kunt u het beste zelf regelen. Dit kan tegenwoordig erg makkelijk via het internet bij www.transavia.com. De tickets kunnen dan gelijk uitgeprint worden en u hoeft dus niet meer naar een reisbureau. Als er meerdere vluchten op uw reisdatum zijn, dan overlegt u even met ons. Dit om mee te denken over uw transfer vliegveld naar vakantieadres. Klaas rijdt 1 x naar Faro voor 30,-- Openbaar vervoer is ook mogelijk (als u niet s,avonds laat aankomt) met stoptrein van Faro naar Cacela Nova. Omdat wij maar 4 deelnemers in de auto kunnen hebben is het wenselijk dat 2 deelnemers een auto huren (kan bij vliegveld)kost vaak weinig ca. 15,-- per dag. Dan heb je transfer gelijk geregeld en taxi kost ca. 75,-- Wij betalen dan 100,-- mee voor de huur.

Voorkom teleurstelling reserveer op tijd!

Klik hier voor impressie foto's van een Kanovakantie Portugal.

Klik hier voor praktische tips en meer informatie voor de Kanovakantie Portugal.

 

PORTUGAL PROGRAMMA VOOR 2021

Najaar: Zondag 19 sept t/m maandag 27 sept. € 695,-  
  Zondag 3 okt. t/m maandag 11 okt. € 695,-  
Mail voor info of er nog plekken vrij zijn.  
   

 
Inbegrepen:

- huur zeekajakuitrusting
- logies vakantiehuis
- verzorging bedlinnen
- instruktie en reisbegeleiding
- dagelijks ontbijt, koffie/thee
- transport naar startplaatsen/restaurants

Niet inbegrepen:

- vliegticktetArtikel in Kanosport

Kanovakantie Portugal in Kanosport

Het weer in Portugal

Groepsruimtes

Groepsaccomodatie 17 pers.

:: Groepsaccomodaties


 

Kampvuur Portugal 2014

Bootjes sjouwen Portugal 2014